Általános iskola

Iskolanyitogató az általános iskola leendő elsősei számára

Az első találkozást követően ismételten szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő családokat a 2021-2022-es tanév második Iskolanyitogató rendezvényén, 2021. november 30-án, 16:30-kor.
Kérjük, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a felnőttek érkezzenek iskolánkba maszkban, és belépéskor a portán mutassák fel védettségi igazolványaikat.

Első hely és országos döntős csapat a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny regionális fordulóján jelentős pontelőnnyel első helyezett lett az 5.a osztályos „Zongoristák+1” csapata. Győzelmükkel a 2019-ben megkezdett sikersorozatban immár harmadik évben hagyják maguk mögött a teljes mezőnyt. A kimagasló eredménnyel a teljes dél-pesti régiót képviselik az országos döntőben.

A versenyen általános iskolánk 3-4-5-6. osztályos csapatai vettek részt, a további szép eredmények alább olvashatók.

A kimagasló eredménynek mögött mindig nagyon komoly szaktanári felkészítés áll. A Bolyai Matematika Csapatverseny dél-pesti körzeti fordulójának tanári fődíját kollégánk, Alföldi Ildikó tanárnő kapta meg.

Szívből gratulálunk a résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

Emlékezés a hősökre az általános iskolában

Általános iskolánk Általános iskolánk diákjai és pedagógusai ünnepi megemlékezéssel, gyertyagyújtással, koszorúzással rótták le tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. Felső tagozatosaink interaktív akadályverseny keretében dolgozták fel a forradalom eseményeit.

Befogadó szentmise a Szent István Bazilikában

Egy év kényszerű kihagyás után október 10-én, vasárnap hagyományaink szerint ünnepélyesen, szentmise keretében fogadtuk be iskolánk közösségébe az újonnan érkezett elsős és hetedikes, illetve a a 2021/22-es tanévet nálunk kezdő új tanítványainkat a Szent István Bazilikában, Magyarok Nagyasszonyának ünnepén. A szentmisét Horváth Zoltán pápai prelátus, Káposztássy Béla és Szabon Gábor atyák celebrálták.